• Vianoce

          • Milí rodičia,

            materská škola má od 28. 12. do 31. 12. 2020 prerušenú prevádzku. Prosíme nahlásiť dochádzku triednym učiteľkám v dňoch  23. 12. 2020 a 4. 1. a 5. 1. 2021 do 30. 11. 2020. Ďakujeme. 

          • Prázniny

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme vám, že materská škola bude počas jesenných prázdnin 6. 11. a 9. 11. 2020 v prevádzke. Dochádzku detí prosím nahlásiť triednej učiteľke do 5. 11. 2020 do 8.00 hod.

             


          • Oznamujeme vám, že v dňoch 30.10.2020 a 2. 11. 2020 a 6. 11. 2020 a 9. 11. 2020 je materská škola zatvorená nakoľko na základe rozhodnutia ministerstva školstva zo dňa 23. 10. 2020 sa jesenné prázdniny vzťahujú aj na materské školy. 

          • Dieťa do materskej školy potrebuje:

          • .- prezúvky 

            - náhradné veci do skrinky

            - 2 rúška do skrinky

            - pyžamo

            -vypísané tlačivo: zdravotný dotazník zákonného zástupcu dieťaťa a vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti

          • LETO

          • Prosíme rodičov, aby nahlásili dochádzku dieťať do materskej školy cez letné prázdniny do 23. 6. 2020

          • Potvrdenie od lekára

          • Prosíme rodičov ak je to možné, aby čo najskôr priniesli potvrdenie od lekára k žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v školskom roku 2020/2021.

          • ROZHODNUTIE

          • Bratislava 5. júna 2020
            Číslo: 2020/12500:1-A2110
            ROZHODNUTIE
            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 a § 161k zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov určuje termíny rozhodujúce pre organizáciu školského roka nasledovne:
            Termín na predloženie potrebných dokladov, súvisiacich s prijímaním na výchovu a vzdelávanie (najmä potvrdenia, odporúčania a vyjadrenia) určený predchádzajúcimi rozhodnutiami ministra školstva, vedy, výskumu a športu vydanými podľa § 150 ods. 8 a § 161k zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, je 14. august 2020.
            Riaditeľ školy vrátane školy pre deti alebo žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami rozhodne o prijatí dieťaťa do 20. augusta 2020. Následne zašle zoznam detí prijatých na plnenie povinnej školskej dochádzky obci, v ktorej majú trvalý pobyt.
            Týmto rozhodnutím sa nahrádzajú ustanovenia predchádzajúcich rozhodnutí vydaných ministrom školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 a § 161k zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, ktoré sa týkajú termínov a lehôt na predloženie potrebných dokladov súvisiacich s prijímaním na výchovu a vzdelávanie.
            Branislav Gröhling
            minister školstva, vedy, výskumu a športu

          • POZOR ZMENA

          • Milí rodičia!

            Oznamujem vám, že do materskej školy môžu nastúpiť aj deti zo skupiny C. ale len deti rodičov pracujúcich na pracovisku, ktorí si nedokážu zabezpečiť starostlivosť o dieťa, osamelých matiek, ktoré vykonávajú prácu na pracovisku a nedokážu si zabezpečiť starostlivosť o dieťa. Prihlásiť deti je možné do 28. 05. 2020 do 10: 00 hod. 

            Povinnosti zákonných zástupcov detí

            počas prevádzky  materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti
            mestskej časti Bratislava-Petržalka

            do konca školského roka 2019/2020 (do 31.08.2020)

             

             

            Zákonný zástupca:

             

            • Dodržiavať prevádzku materskej školy od 7.00 h do 15.00 h.
            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov – 2 metre, dezinfekcia rúk, dezinfekcia obuvi).
            • Dodržiava pokyny riaditeľa materskej školy, ktoré upravujú podmienky konkrétnej materskej školy na obdobie do konca školského roka 2019/2020 – dodatok školského poriadku.
            • Odovzdáva dieťa výhradne pedagogickému zamestnancovi, ktorý dieťa prevezme až po zmeraní teploty a na základe záveru ranného zdravotného filtra.
            • Predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy, alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie ( tlačivo vyplní v MŠ pri nástupe).
            • Denne pri odovzdaní dieťaťa do materskej školy podpisuje Prehlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa.
            • Rešpektuje pravidlá zákazu nosenia hračiek a iného materiálu alebo pomôcok z domáceho prostredia do materskej školy.
            • Zabezpečí dieťaťu náhradné rúško do skrinky.
            • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje riaditeľa materskej školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestnym príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.
            • Zabezpečí, aby deti do materskej školy prichádzali a odchádzali len s osobami, ktoré s dieťaťom žijú v spoločnej domácnosti. V prípade, ak bude touto osobou súrodenec, musí byť starší ako 10 rokov.
            • Pri ceste s dieťaťom do materskej školy riadi opatreniami ÚVRZ SR a pokynmi RÚVZ.
            • Celkový čas zdržiavania sa zákonného zástupcu s dieťaťom v materskej škole (vo vonkajších a vnútorných priestoroch) nesmie presiahnuť 10 minút.
            • V priestoroch materskej školy sa pohybuje vždy v rúšku.

               

          • Prijímanie detí na školský rok 2020/2021

          • Žiadosti o prijatie dieťaťa do MŠ sa budú prijímať bezkontaktne.
            a) podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa sa bude organizovať bez osobnej prítomnosti detí;
            b) potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa sa nebude vyžadovať; ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa zákonní zástupcovia dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave, dieťa bude prijaté len na adaptačný pobyt;
            c) ak pôjde o prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, nebude sa vyžadovať predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie; ak zákonní zástupcovia dieťaťa so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave a vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, dieťa bude prijaté len na diagnostický pobyt.

            Žiadosť zákonný zástupca podá:

            1. e-mailom na adresu materskej školy v termíne od 30. 04. 2020 do 31. 05. 2020 (nascanovaná žiadosť)
            2. osobne, jeden zákonný zástupca vloží do pripravenej papierovej schránky v materskej škole žiadosť, za dodržania hygienicko-epidemiologických opatrení v termínoch 4.5. 2020, 11.5. 2020, 18.5. 2020, 25.5. 2020 v čase od 13:00 h do 15:00 h.

             

            1. V časti poznámky, zákonný zástupca uvedie, do ktorých MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka ešte podávajú žiadosť, tiež či predkladajú žiadosť o prijatie do triedy s poruchami výživy, prípadne či je dieťa so ŠVVP.

            Ostatné podmienky prijímania detí v zmysle § 3 vyhlášky č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky č. 308/2009 Z. z. ostávajú nezmenené. Písomné rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v MŠ oznámi riaditeľka MŠ zákonným zástupcom detí najneskôr do 30. 06. 2020.

             

             

          • OZNAM

          • Važení rodičia!

            Materská škola má z dôvodu preventívnych opatrení pred korona vírusom  od 10. 03. 2020 prerušenú prevádzku až do odvolania. O opätovnom spustení prevádzky vás budeme informovať.

            Najnovšie informácie o situácii a opatreniach v meste v súvislosti s novým koronavírusom

             

            Bratislava, 9. marca 2020 – Primátor hlavného mesta sa dnes stretol s predsedom Bratislavského samosprávneho kraja, starostkami, starostami mestských častí.  Cieľom bolo dohodnúť a koordinovať postup školských zariadení v nadväznosti na aktuálnu situáciu týkajúcu sa výskytu ochorenia COVID-19 spôsobeného novým koronavírusom. Výsledkom spoločného stretnutia je, že od zajtra (utorka 10.3.2020) bude v materských a základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mestských častí preventívne prerušené vyučovanie na dobu 5 dní. Rovnako budú zatvorené aj centrá voľného času a základné umelecké školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

             

            Rozumieme obavám Bratislavčaniek a Bratislavčanov zo situácie, ktorú riziko infikovania novým koronavírusom prináša. Považujeme preto za dôležité, aby sme jasne vysvetlili nielen kroky, ktoré inštitúcie a mesto robí, ale aj dôvody, prečo k týmto krokom pristupujeme. 

             

            Na situáciu v súvislosti s novým koronavírusom sme sa pripravovali dlhšie, a to aj v spolupráci s mestskými časťami, Bratislavským samosprávnym krajom a príslušnými štátnymi organizáciami.

             

            V piatok minulý týždeň boli potvrdené prvé prípady ochorenia COVID-19. Od včera máme potvrdené ďalšie 2 prípady. Môžeme v tejto chvíli potvrdiť, že jednou z nich je vodička električky nášho Dopravného podniku. Chceme ubezpečiť, že všetci kolegovia, s ktorými prišla do kontaktu sú preventívne v karanténe, vozidlá boli vydezinfikované. Zároveň môžeme potvrdiť, že druhým potvrdeným prípadom je učiteľka z materskej školy v Ružinove. Mestská časť túto škôlku zatvorila a informovala rodičov o ďalšom postupe.

             

            V situácii, v ktorej sa nachádzame, sme prešli z fázy prípravy do fázy spomaľovania šírenia vírusu.

             

            Je potrebné povedať, že rozhodujúce kompetencie má štát, prostredníctvom krízového štábu zriadeného na úrovni vlády. Preto naše kroky koordinujeme so štátnymi orgánmi, najmä Úradom verejného zdravotníctva.

             

            Opatrenia, ktoré sme prijali, sme sústredili v prvom rade na ochranu seniorov, odolnosť kľúčových služieb a infraštruktúry, spomalenie šírenia vírusu, koordináciu s mestskými časťami najmä v oblasti školstva a verejných podujatí a na transparentné informovanie obyvateliek a obyvateľov.

             

            PREČO SPOMALENIE ŠÍRENIA VÍRUSU?

            Štatistiky z viacerých krajín v Európe jasne ukazujú, že po prvých potvrdených prípadoch nasleduje rýchly nárast ďalších. Napriek preventívnym opatreniam sa nemôžeme spoliehať, že podobný vývoj nenastane aj na Slovensku, prípadne priamo v Bratislave.

             

            Vláda a mesto zaviedli sadu opatrení na zníženie rizika šírenia nákazy. Napríklad:

            • ešte minulý týždeň sme zrušili verejné podujatia organizované mestom, kde sa očakáva väčší počet účastníkov a odporučili sme iným organizátorom, aby zvážili zrušenie svojich podujatí;
            • dezinfikujeme všetky vozidlá MHD a na vozidlách sa automaticky otvárajú všetky dvere na zastávkach;
            • zrušili sme návštevy v zariadeniach pre seniorov, keďže práve seniori sú najzraniteľnejšou skupinou z pohľadu komplikácií pri nakazení novým koronavírusom;
            • zatvorili sme naše kultúrne inštitúcie – mestská galéria, múzeum, knižnica;
            • vydali sme pokyn na zatvorenie našich športových zariadení v správe STaRZ;
            • vydali sme pokyn na zatvorenie ZOO;
            • prijali sme opatrenia na zníženie priameho kontaktu medzi našimi zamestnancami v klientskom centre a na Oddelení miestnych dani, poplatkov a licencií a klientmi;
            • vláda zakázala návštevy v zdravotníckych zariadeniach, pozastavila odlety a prílety z Talianska a zaviedla kontroly na hraničných priechodoch do Bratislavy.

             

            Bratislavský samosprávny kraj sa rozhodol prerušiť vyučovanie na všetkých stredných školách, ktorých je zriaďovateľom. Dôvodom pre tento krok je prítomnosť žiakov na viacerých stredných školách z Malackého okresu, kde už prítomnosť nového koronavírusu bola potvrdená.

             

            Na základe výsledkov dnešného stretnutia so starostami, starostkami mestských častí bol dnes dohodnutý spoločný postup aj pre základné a materské školy. Od zajtra (teda od utorka 10.3.2020) bude v materských a základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mestských častí preventívne prerušené vyučovanie na dobu 5 dní. Rovnako budú zatvorené aj centrá voľného času a základné umelecké školy v našej zriaďovateľskej pôsobnosti. Ďalší postup bude závisieť od pokynov zo strany kompetentných orgánov, na ktoré sa obraciame. Odporúčame aj ostatným prevádzkovateľom, aby pristúpili k rovnakému kroku.

             

            „Rozumieme, že rodičom detí toto rozhodnutie spôsobí problémy. Opatrenia na spomalenie šírenia vírusu majú na našu spoločnosť rozsiahle dopady. Chápeme, že plošné zatvorenie všetkých základných a materských škôl znamená, že rodičia si musia zabezpečiť starostlivosť o svoje deti. Vieme, že mnohé rodiny sa spoliehajú na starých rodičov, keď deti nemôžu ísť do školy. Pričom práve seniori sú najzraniteľnejší, čo sa týka komplikácií pri tomto ochorení. Chceli by sme preto poprosiť rodičov, aby mysleli aj na toto. V situácii, keď na Slovensku máme potvrdený relatívne malý počet nakazených, sa môžu niektoré opatrenia javiť drasticky. Šírenie tohto vírusu ale musíme spoločne spomaliť. A musíme to robiť zodpovedne voči dopadom na každodenné životy ľudí,“ uviedol primátor hlavného mesta SR Bratislavy, Matúš Vallo.

             

            Je dôležité zdôrazniť, že cieľom všetkých spomínaných opatrení je znížiť príležitosti na šírenie infekcie. Nie je možné ich úplne vylúčiť.  Aj preto hovoríme o spomalení šírenia vírusu. Potrebujeme spomaliť šírenie tak, aby sa počet ochorení čo najmenej koncentroval v jednom čase. Toto je dôležité, aby napríklad zdravotnícke zariadenia zvládali poskytovať starostlivosť pacientom, ktorí túto starostlivosť skutočne potrebujú a neboli pod tlakom prílišného počtu prípadov naraz.

             

            V tomto úsilí vedia najviac pomôcť samotné obyvateľky a obyvatelia, teda my všetci.

             

            Odporúčania odborníkov sú jasné:

            • Pravidelne si umývať alebo dezinfikovať ruky.
            • Nepodávať si ruky (v tejto situácii to, naozaj, nebude neslušné).
            • Ak máte príznaky, vyhnúť sa verejným akciám a verejnosti všeobecne, snažiť sa zostať v domácej izolácii a kontaktovať lekára telefonicky.
            • Správať sa obzvlášť zodpovedne voči seniorom.
            • Riadiť sa informáciami a pokynmi z oficiálnych zdrojov.

             

            Mesto bude naďalej obyvateľom aktívne a transparentne poskytovať všetky relevantné informácie o situácii. Sme presvedčení, že iba vďaka dobrej informovanosti sa môžu obyvatelia rozhodovať zodpovedne, adekvátne k situácii a nepodliehať predčasnej panike, najmä v dôsledku neoverených informácií. Všetky informácie o situácii v Bratislave, vrátane odporúčaní a opatrení, naďalej zverejňujeme a neustále aktualizujeme na stránke https://zvladneme.to.

             

             

          • Vyhodnotenie

          • Ďakujeme všetkým, ktorí ste hlasovali. Naša škôlka vyhrala krásne 2. miesto. Na náš školský dvor pribudne 6 ovocných stromov a 4 ovocné kríky.

          • OZNAM

          • Važení rodičia!

            materská škola otvára od 01. 04. 2020 jednu triedu. v prípade záujmu o prijatie dieťaťa do materskej školy môžete žiadosť o prijatie dieťaťa odovzdať v kancelárii riaditeľky materskej škkoly v dňoch 9. 3 a 11. 3. 2020 od 13:00 do 15. 00 hod.